Swish

Föreningar, företag och insamlingsorganisationer kan ansluta till Swish företag. Föreningen behöver ha ett konto i banken för att kunna följa upp mottagna betalningar. Som enskild näringsidkare kan du ha både Swish som privatperson och Swish för företag.

För att skicka en betalning till ett förening anger privatpersonen ett Swish-nummer istället för mobilnummer i Swish-appen. Innan privatpersonen godkänner betalningen med Mobilt BankID visas mottagarens namn och Swish-nummer. Betalningen kommer att sättas in direkt på det konto som är kopplat till Swish-numret oavsett betalarens bank. Ordinarie pris för Swish företag är ca 2 kr per mottagen betalning, beroende på vilken bank som används.

Föreningen kan vid anslutning på kontor eller via telefonbanken välja att lägga till ett mottagarnamn utöver det juridiska namn som företaget har till ett Swish-nummer. Mottagarnamnet är företagets kommersiella namn och visas i Swish-appen när privatpersonen godkänner Swish-betalningen med Mobilt BankID.

Swish- numren tilldelas slumpmässigt och det kan inte överlåtas till ett annat företag, förening eller organisation. Insamlingsorganisationer som har ett 90-konto kommer att kunna välja sitt 90-konto nummer som Swish-nummer. Föreningar/företag kan ha upp till 1000 Swish-nummer per organisationsnummer.

 

Senast uppdaterad 1 november 2022
Tillbaka till toppen