Det finns många sätt du kan engagera dig på och skapa samhällsförändring. Vi har guider för hur man startar en ideell förening, sätter upp fundraising och donationer, förslag på olika typer av aktioner, en genomgång av hållbar aktivism och mycket mer.
Två av de vanligaste formerna av aktivism är bojkott och buycott – även kallat politisk konsumtion. En anledning till det är att vem som helst kan utföra dem. Vi gör det som individer med hjälp av våra plånböcker.
En kort överblick över de lagar som rör politiska aktioner i Sverige. Aktivism följer inte alltid lagen och därför kan det vara bra att veta vad exempelvis polisen har och inte har laglig rätt till att göra.
Det är många som känner frustration över hur världen ser ut idag, som vill engagera sig – men inte vet hur. Det är till dig som denna guide är till för.
Hållbar aktivism handlar om att som aktivist ta hand om sig själv och varandra. Som aktivist är du utsatt för många faktorer som kan få dig att känsla stress, rädsla eller maktlöshet.
Det finns ett behov av pengar för att sköta den löpande verksamheten, exempelvis till resor, porto, bokföring, IT-kostnader och lokaler. Men hur ska man gå till väga?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok