Donation

De flesta hjälporganisationer och aktivistföreningar drivs ideellt. Anledningen till att de lyckas hålla igång och fortsätta arbeta är tack vare donationer. Bidrag från enskilda medborgare är en oerhört viktig del i finansieringen av aktioner, kampanjer och hjälpinsatser. Donation är därför en aktion en i sig.

Idag är det enklare än någonsin att ge donationer, mycket tack vare Swish. Allra bäst för föreningen/organisationen är månadsgivare, då det är dessa som hjälper till att betala overhead-kostnader som t.ex. lokalhyra, löner och dagliga kostnader. Men man behöver inte heller skänka mycket pengar utan varje enskild donation är viktig.

Många är idag redan månadsgivare hos de stora organisationerna men det finns en ocean av små föreningar som är i stort behov av ditt stöd.

Ett bra ställe att börja titta på organisationer är de två listor som Agenda: Jämlikhet satt ihop för Göteborg och Stockholm:

 

Target Aid

Target Aid är en digital plattform som ska hjälpa dig som vill skänka till välgörenhet att hitta rätt. Där kan du välja ut specifika projekt och organisationer som du brinner för och dessutom välja på vilket sätt och hur ofta du vill ge. Det är dock endast organisationer som har 90-konto som får finnas på plattformen, vilket gör att de mindre föreningar som behöver hjälp mest saknas.

Det är gratis för organisationer att gå med i Target Aid och på plattformen lägger de upp de olika projekten som man kan skänka till. Man kan antingen skänka små summor eller välja att bli månadsgivare. Du behöver skapa ett konto på sajten och för varje donation så tar Target Aid en transaktionsavgift på 3% av gåvobeloppet.

Senast uppdaterad 17 oktober 2018
Tillbaka till toppen